over houten koppen – meubelmakers

Marc Verreijt en Geert Hendrickx startten samen houten koppen – meubelmakers. Wij zijn twee goed bevriende meubelmakers en maken houten meubels op maat. Samen met u verkennen wij uw wensen en ideeën en maken een ontwerp. Wij willen u het gevoel geven dat u deel bent van ons team. En heeft u nog niet zo duidelijk voor ogen hoe uw meubel eruit moet zien? Dan stellen wij de juiste vragen en vertalen uw wensen. Ook al houden wij het tekenpotlood vast: uw meubel is uniek en vooral door uzelf bedacht!
Wij zijn ook uitvoerders: we maken het meubel zoals afgesproken. Tot in de puntjes verzorgd leveren we het bij u af. We zijn echt tevreden als u blij bent met uw nieuwe meubelstuk.

tafeltjes ruud en anja tekening

onze werkwijze

Op dit moment kunnen wij geen nieuwe opdrachten aannemen en ook in de toekomst zijn onze mogelijkheden heel beperkt.

Een mooi meubel begint bij uw goede idee, hoe pril dat ook nog is. Daarover gaan we graag samen in gesprek. Het liefst komen we uw ideeën bespreken op de plek waar het nieuwe meubel moet komen te staan. Dan zien we in welke omgeving het moet passen. Daarbij letten we natuurlijk op een mooie combinatie met de bestaande inrichting, maar hebben we ook veel aandacht voor praktische details. Want een meubelstuk moet mooi én bruikbaar zijn.

Na ons gesprek maken we een ontwerp in een 3D-tekening. Meestal voegen we daar een offerte aan toe om het meubelstuk voor u uit te voeren. We stellen voor welke materialen we toepassen en hoe het meubel afgewerkt zal worden. Alleen bij complexe ontwerpen werken we in twee fases. We maken dan eerst specifieke afspraken met u over de ontwerpfase. Als die is afgerond bespreken we de uitvoering.
Wanneer u ons opdracht geeft om het meubel te maken, plannen we de uitvoering. We spreken af wanneer uw meubel klaar is en gaan aan de slag. Uw meubel groeit uit onze handen. We werken het netjes af en brengen het naar u toe. Uw nieuwe meubel, precies zoals u zich had voorgesteld.

Marc Verreijt – meubelmaker

Passie voor design, creativiteit en samen mooie dingen maken – dat is wat mij drijft. Na een opleiding en carrière in de grafische sector, werkte ik in het gevangeniswezen. Voor mij stond het persoonlijk contact met ‘de jongens’ voorop. Toen dat voor Justitie al maar minder belangrijk werd, merkte ik weer dat het creëren toch een van mijn primaire drijfveren is. Geert vertelde me dat hij de opleiding meubelmaker ging volgen en ik zag dit als een kans om weer creatief en constructief bezig te zijn. Nu werken we samen en kan ik mijn creativiteit weer loslaten op het persoonlijk contact met onze klanten én het maken van mooie meubels.
[neem contact op met Marc]

marc

Geert Hendrickx – Meubelmaker

Als meubelmaker leef ik de droom om met mijn handen te kunnen werken: ambacht, mooie meubels maken waar mensen blij van worden. Houtbewerken is een feest. In een paar jaar heb ik met Marc een werkplaats opgebouwd. Ik ben opgeleid als bioloog en vind het mooi dat hout een materiaal is dat steeds weer door de natuur wordt voortgebracht. Eerder werkte ik voor een uitgeverij en verschillende overheden. De verbinding met en tussen mensen staat voor mij centraal. Nu geef ik die verbinding vorm door goed naar onze klanten te luisteren en oplossingen te bedenken die bij hen passen. Zo werk ik met mijn hoofd, mijn hart en mijn handen.
[neem contact op met Geert]

geert
Houten koppen werkt in Het Werkgebouw op de Tapijnkazerne in Maastricht. Daar werken we samen met andere vak- en ambachtslieden. Dankzij die samenwerking kunnen we bijvoorbeeld ook meubels leveren met een metalen onderstel of blad.